Tijdens

Tip 3: Draag beschermende kleding.

In de gebruiksaanwijzing staat vermeld of (extra) beschermende kleding noodzakelijk is. Om onnodige blootstelling aan de huid te voorkomen is het beter om kleding aan te trekken die het hele lichaam bedekt. Het dragen van handschoenen is daarom in alle gevallen aan te bevelen. Evenals een lange broek. Doe daaronder dichte schoenen of laarzen aan. Daarboven draag je een kledingstuk met lange mouwen zoals een long sleeve shirt, trui of jas.
 

 

 

Tip 4: Wijk niet af van de adviesdosering. 

Elk bestrijdingsmiddel is uitgebreid getest op de ideale dosering. Gebruik daarom nooit meer of minder van het middel dan in de dosering staat beschreven. Een hogere dosering kan namelijk leiden tot schade aan de tuin en het behandelde groen. Een lagere dosering haalt waarschijnlijk te weinig uit.

 

 

 

 

Tip 5: Volg de adviezen om mens & milieu te beschermen.

Een verkeerde toepassing van een bestrijdingsmiddel kan risico voor natuur of milieu opleveren. Daarom staan er in de gebruiksaanwijzing risico beperkende voorschriften, zoals ‘Niet toepassen binnen één meter afstand van water (sloot, vijver, et cetera)’. Volg deze aanwijzingen op. Hiermee worden risico’s voor natuur en milieu tot een minimum beperkt.

 

 

Tip 6: Maak de klus in een keer af.

Als je eenmaal met de bestrijding begonnen bent is het verstandig om de klus meteen te klaren. Iets tussendoor doen vergroot de kans op onnodige blootstelling van het bestrijdingsmiddel aan mensen, huisdieren en groen in de omgeving. Bovendien leidt een onderbreking van de werkzaamheden tot een grotere kans op vermindering van het resultaat van de bestrijding.